Drijftanks Brown & Root, 1969, aanpassing 317 pijpeinden.

Foto boven: Hoog opgetast lag de enorme partij pijpen op 6 januari 1969 al kant en klaar in de Scheepsbouwloods.

Terug naar Overzicht

Opdrachten van Brown & Root.
Van Brown & Root (U.K.) Ltd. kregen wij halverwege deze maand wederom een belangrijke opdracht binnen. Deze behelst het repareren en moderniseren van een ca. 150 meter lange pijpendrijver met een gewicht van 322 ton. Aangezien dit hele karwei binnen een bijzonder kort tijdsbestek zijn beslag dient te krijgen - met de opdrachtgever is een levertijd overeengekomen van zes weken - zal er in de scheepsbouwwerkplaats aan het project dag en nacht worden gewerkt.
Deze nieuwe opdracht van Brown & Root verkreeg ons bedrijf vrij snel nadat een ander spoedkarwei voor dezelfde firma eveneens in rekordtijd tot een goed einde was gebracht. Binnen twee weken hadden RDM-ers in de scheepsbouwloods juist daarvoor een partij van 317 pijpen aan de uiteinden van deksels en hijsogen voorzien. De pijpen zullen als drijftanks dienstdoen bij het leggen van een pijpleiding in Afrikaanse wateren. Vermeldenswaard is nog het feit, dat de partij pijpen per trein vanuit Duitsland was aangevoerd. Om de overeengekomen levertijd van twee weken ondanks de feestdagen na te kunnen komen, hebben de RDM-ers in de scheepsbouwwerkplaats er flink aan getrokken. Vandaar een compliment aan allen, die hierin een aandeel hebben gehad!
(Bron: Nieuws van de RDM, januari 1969)

Omschrijving:
Een partij van 317 pijpen werd in de scheepsbouwwerkplaats aan de uiteinden van deksels en hijsogen voorzien. De pijpen zullen als drijftanks dienstdoen bij het leggen van een pijpleiding in Afrikaanse wateren. De levertijd aan Brown & Root was - ondanks de feestdagen aan het einde van het jaar - slechts twee weken.

Citaten:

Artikelen:
- Opdrachten van Brown & Root, bedrijfsblad Nieuws van de RDM, januari 1969, blz. 4: PB-1969-01.pdf.

Meer foto's:

Bronnen:
- Artikelen hierboven.

Terug naar Overzicht