"Prins Bernhard Dok 8", 1969, modelbouw.

Foto boven: Het mini-dok 8 wordt gerepareerd door leerling-plaatwerkers van de bedrijfsschool van de RDM.

Terug naar Overzicht

Mini-dok in reparatie.
Het instituut voor Scheepvaart en Scheepsbouw beschikt in haar expositiezalen over vele fraaie modellen. Deze interessante verzameling van mi-niatuur schepen en machines, waarvoor jaarlijks duizenden belangstellenden een bezoek aan het Instituut brengen, is mede tot stand gekomen met medewerking van een groot aantal bedrijven. Ook de RDM leverde een bijdrage. Zo vindt u daar een werkend model van ons dok 8, een langshelling met Dockyard-sleepboot en een model van een klink.
Het dokmodel, dat na de grote manifestatie Rotterdam-Ahoy in 1948 in het Instituut een plaatsje kreeg, moest nodig een onderhoudsbeurt ondergaan. Ook de sleepboot toonde gebreken. Begrijpelijk, want het aantal demonstraties met beide modellen loopt in de tienduizenden. Leerling plaatwerkers brengen deze voor het Instituut waardevolle objecten weer in de goede staat, zodat straks weer vele bezoekers een schip zien dokken of van de helling glijden.
(Bron: Nieuws van de RDM, december 1969)

Omschrijving:
Het mini-dok 8 en een Dockyardmodel van het instituut voor Scheepvaart en Scheepsbouw werden gerepareerd door leerling-plaatwerkers van de bedrijfsschool van de RDM.

Citaten:

Artikelen:
- Mini-dok in reparatie, bedrijfsblad Nieuws van de RDM, december 1969, blz. 27: PB-1969-12.pdf.

Meer foto's:

Bronnen:
- Artikelen hierboven.

Terug naar Overzicht