Booreiland "Sedco 135D", 1970, modelbouw.

Foto boven: De jeugdige RDM-ers van de bedrijfsschool bouwden een mini "Sedco 135D" (RDM #317).

Terug naar Overzicht

Jeugdige RDM-ers bouwden een mini "Sedco 135D".
De foto van dit indrukwekkende booreiland zal ongetwijfeld bij vele RDM-ers weer de nodige herinneringen oproepen. Nog regelmatig praat men immers op het bedrijf over de spectaculaire bouw van het torenhoge booreiland Sedco 135 D, dat in 1966 door de RDM werd opgeleverd. Halverwege de maand september kwam een tweede "Sedco 135D" op ons bedrijf gereed, maar dat was dan wel een mini-uitvoering van de kolos. Hoofdzakelijk onder leiding van leermeester Elsco hebben leerlingen van onze bedrijfsschool dit schitterende model vervaardigd. Alleen het schilderwerk werd "uitbesteed" aan de schilderswinkel.
Het model (schaal 1:100) is inmiddels vertrokken. Onze bedrijfsschool heeft het namelijk gebouwd op verzoek van de Economische Voorlichtingsdienst in Den Haag, die het model een ereplaats zal geven in een "Holland-promotion" stand, waarmee aan tentoonstellingen over de gehele wereld wordt deelgenomen. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat het model voor het eerst in AustraliŽ zou worden tentoongesteld, maar dat bleek voor de bouwers geen haalbare kaart. De opdrachtgevers waren hierover in eerste instantie een beetje teleurgesteld, maar toen zij enige tijd later het fraaie eiland kregen opgeleverd, was men die teleurstelling bijzonder snel vergeten.
(Bron: Nieuws van de RDM, november 1970)

Omschrijving:
De jeugdige RDM-ers van de bedrijfsschool hebben een mini "Sedco 135D" (RDM #317) gebouwd op verzoek van de Economische Voorlichtingsdienst in Den Haag.

Citaten:

Artikelen:
- Jeugdige RDM-ers bouwden een mini "Sedco 135D", bedrijfsblad Nieuws van de RDM, november 1970, blz. 8:
  PB-1970-11.pdf.

Meer foto's:

Bronnen:
- Artikelen hierboven.

Terug naar Overzicht