Evangelisatieschip "Logos", 1976, dokbeurt.

Foto boven: Het evangelisatieschip "Logos", hier in 1970 aan de kade van de vroegere werf van Wilton-Fijenoord.

Terug naar Overzicht

"Logos", een oude bekende, was weer even aan de werf.
De 2500 tons metende "Logos" onderging geruime tijd geleden een dokbeurt in dok 7. De werkzaamheden omvatten onder meer knippen en scheren, het verven van de romp en roerwerk. In 1970 werd het schip eveneens in dok 7 opgenomen.
Als bekend is de "Logos" het evangelisatieschip van de wereldomvattende organisatie "Operatie Mobilisatie". Deze organisatie heeft zich ten doel gesteld het evangelie over de gehele wereld te verspreiden, zonder daarbij een bepaalde kerk of groepering aan te hangen. Uiteraard bestaat er wel een nauwe samenwerking met alle kerken en groeperingen in de wereld.
Vrijwilligers
De bemanning bestaat uit vrijwilligers van diverse nationaliteiten. Zij hebben vanuit hun doelstelling alle materiŽle denkbeelden overboord gezet en leven hoofdzakelijk van hetgeen hun van alle kanten wordt geschonken. Die schenkingen vinden plaats in de vorm van geld, voedsel etc. Verder trachten zij door verkopen van allerlei boeken en publicaties - en niet alleen op evangelisch terrein - in hun behoefte te voorzien. Aan boord beschikken zij voorts over een eigen drukkerij, een school voor het onderwijs van hun eigen kinderen en diverse Volksbusjes, waarmee zij zich aan land verplaatsen. In de volledige overtuiging, dat de bijbel het onfeilbare woord is van God, prediken en belijden zij de fundamentele waarheden van het Christelijk geloof met behulp van de "Logos" (het "woord") over de gehele wereld.
(Bron: Nieuws van de RDM, nov/dec 1976)

Omschrijving:
Het evangelisatieschip "Logos" onderging in 1976 een dokbeurt in dok 7, d.w.z. voornamelijk knippen en scheren en het verven van de romp en het roerwerk.

Citaten:

Artikelen:
- "Logos", een oude bekende was weer even aan de werf, Nieuws van de RDM, nov/dec 1976, blz. 6: PB-1976-11-12.pdf.

Meer foto's:

Bronnen:
- Artikelen hierboven.

Terug naar Overzicht